top of page
Search

Prvá veľká vízva v zahraničí, v Rakúsku vo Viedni. Významná zmena v kariére a živote.

Updated: May 6

Všetko sa zlomilo v momente, keď som opustil pohodlie známeho prostredia a prijal prvú veľkú výzvu v zahraničí – prácu vo Viedni. Nebola to len zmena adresy, ale hlboký prerod. Vtedy som ešte netušil, že tento krok ovplyvní celý môj profesionálny aj osobný smer.

ree


V Rakúsku som sa ocitol v úplne inom svete. Nový jazyk, nové pracovné štandardy, iná mentalita – všetko bolo výzvou. Zo začiatku to bola škola pokory. Musel som si zvyknúť na presnosť, systém a dôslednosť, ktoré boli v rakúskej gastronómii nevyhnutné. Každá chyba bola príležitosťou učiť sa, každé uznanie znakom, že rastiem.


No nešlo len o prácu. Viedeň mi otvorila oči – ukázala mi, že život môže vyzerať inak. Naučila ma, že sa dá žiť kvalitne, so zmyslom pre rovnováhu. Práve tu som začal rozmýšľať o tom, čo vlastne chcem. Nie len profesne, ale aj ľudsky.


ree

Skúsenosť s "fine dining" gastronómiou a vysokými štandardami. Dve čapice a 14 bodov od poroty "Gault & Millau" v roku 2014. Táto skúsenosť ma pripravila na ďalšie výzvy – posilnila moju odvahu a odísť ďalej, cestovať, objavovať nové krajiny a nakoniec snívať o vlastnom projekte.




Keď sa dnes pozriem späť, Viedeň bola viac než len prvá práca v zahraničí. Bola to štartovacia čiara, kde sa začal príbeh, ktorý píšem dodnes.


ree

Na fotke aj môj vzor Herr Toni Schrei. Môj vtedajší Šéfkuchár, predstavte si strávil ako 24 rokov spolutvorením projektu s dvoma "Michellin star" vo Viedni v Rakúsku.

 
 
 

Comments


Gastro Mentor LOGO_edited.jpg

Subscribe Form

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
Gastro Mentor LOGO_edited.jpg

bottom of page